Marokkaanse en Egyptische homo's veroordeeld tot twee jaar cel

marokko
80
26 sep '14
Een groep van zes homoseksuelen werd door een Egyptische rechtbank veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar. Onder de veroordeelden was ook een Marokkaanse burger.

De aanklacht luidde 'het plegen van daden van losbandigheid', iets dat in de meeste Arabische landen strafbaar is. Volgens Egyptische bronnen behoren de zes tot een groep van acht veroordeelde homoseksuelen. Zij waren vorige maand aanwezig bij een homohuwelijk. Twee van hen, waarvan een Marokkaan, werden op heterdaad betrapt. Zij verhuurden hun appartement als locatie voor homoseksuele activiteiten. 

De promotie hiervoor deden ze op Facebook. Daar konden geïnteresseerden hun appartement huren voor 200 dollar per nacht. Gemeenschap met hetzelfde geslacht staat in de Egyptische wet niet letterlijk als verbod maar valt onder ontucht. Tevens is het homohuwelijk logischerwijs niet legaal. Naast de celstraf kregen de homo's ook een boete van dertig dollar. 

Video De mannen konden geïdentificeerd worden door een uitgelekte video van een homohuwelijk in Egypte. Daar is te zien dat het feest plaatsvond op een boot op de Nijl. Twee mannen wisselden daar ringen en intimiteit uit, onder gejuich van hun vrienden. Deze twee mannen werden in september ook al gearresteerd. Dat zorgde bij activisten voor ophef. Human Rights Watch sprak toen over 'een aanval op de fundamentele rechten van de mens'. 

Toch mogen de mannen enigszins tevreden zijn met hun straf. Eerder kregen vier homoseksuelen in Egypte namelijk acht jaar celstraf.

LET OP: VIDEO BEVAT HOMOSEKSUELE ELEMENTEN!

© Redactie 2014
marokko
egypte
homoseksualiteit
islam
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?