Celstraf voor broers die Marokkaan doodden om relatie met zus

marokko
36
26 sep '14
In Groot-Brittannië zijn twee broers schuldig bevonden aan doodslag na de dood van de Marokkaanse vriend van hun zus. Dat besloot een rechter in Old Bailey, in Londen.

De 27-jarige Amran en 24-jarige Misba Chowdhury moeten zes en vijf jaar achter slot en grendel doorbrengen voor hun aandeel in de dood van Ibrahim Ghrib. Het drama gaat terug naar de nacht van 18 maart 2010, toen Ibrahim met zijn vriendin in de buurt van een brug zat bij de rivier de Theems. De toen 20-jarige Marokkaan had het ongeluk dat de broers van het meisje met een groep vrienden in de buurt liepen. 

Toen ze werden gespot besloten ze het slachtoffer aan te vallen. Ghrib kreeg onder meer een fles op het hoofd, waarna hij in het water viel. Op dat moment was de rivier 12 meter diep en was het water koud. De groep jongens vluchtte terwijl het slachtoffer om hulp riep. Twee andere mannen, die toevallig in de buurt waren, probeerden hem tevergeefs te redden. 

Zinloze dood Darrell Etchells is een van de onderzoekers en liet het volgende weten: 'Vandaag markeert het eind van een lang en grondig onderzoek naar degenen die verantwoordelijk zijn voor de dood van Ibrahim'. 'Er is nooit een reden gevonden om deze aanval te rechtvaardigen, maar ik hoop dat de familie nu wat rust kan vinden nu de jury erkende dat de gebroeders Chowdhury verantwoordelijk zijn', voegde hij toe. 

De rechter beschreef de broers als lafaards. 'Over de omschrijving kunnen geen vragen gesteld worden gezien de feiten', aldus de rechter. De vriendin van een van de broers, de 27-jarige Steffi Rai uit Birmingham, zal waarschijnlijk ook in de cel belanden. Vorige week vrijdag stond ze voor dezelfde rechter wegens het belemmeren van de rechtsgang. Haar straf zal op een later tijdstip uitgesproken worden.

© Redactie 2014
marokko
groot-brittannië
ibrahim ghrib
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?