OM moet snel beslissen over vervolging Wilders om 'minder Marokkanen'

algemeen
117
29 sep '14
Het Openbaar Ministerie moet binnen twee weken duidelijkheid geven of het PVV-leider Geert Wilders gaat vervolgen vanwege zijn uitspraken over 'minder Marokkanen'.

Doet het OM dit niet of wordt besloten Wilders niet te vervolgen, dan wil de stichting Iedereen Gelijk de vervolging met een speciale procedure afdwingen. De oproep die de stichting maandag doet is een reactie op recente berichten dat het OM nog geen uidelijkheid kan bieden over de behandeling van de aangiften. De stichting vindt dit onacceptabel en dreigt met een artikel 12-procedure. 

Onbegrijpelijk "Het OM is overladen met aangiften en de maatschappelijke onrust die volgde was overduidelijk", zegt voorzitter Hugo van Halder. "Wij vinden het onbegrijpelijk dat het OM zo lang twijfelt en geen uitspraak durft te doen in deze zaak." Iedereen Gelijk is een samenwerking tussen jongerenorganisatie van GroenLinks Dwars en het Samenwerkingsverband van Marokkaanse Nederlanders. 

Beide organisaties deden eerder aangifte tegen de PVV-leider en richtten de stichting op waarin iedereen die hetzelfde heeft gedaan zich kan verenigen. De stichting stelt inmiddels de aangiften van tientallen organisaties en individuen te hebben gebundeld. 

© Novum 2014
geert wilders
pvv
racisme
marokkanen
minder marokkanen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?