Duitsland geschokt om mishandeling asielzoekers

buitenland
4
29 sep '14
De Duitse regering heeft maandag de vermoedelijke mishandeling van asielzoekers door de bewakers van een asielzoekerscentrum in Hagen in felle bewoordingen afgekeurd.

De regering toonde zich geschokt door de berichten. De politie in Hagen, in het westen van Duitsland, maakte zondag bekend dat zij onderzoek doet naar beschuldigingen dat de bewakers, die werken voor een privaat beveiligingsbedrijf, asielzoekers fysiek en mentaal hebben mishandeld. Op de telefoon van een bewaker zijn bewijzen aangetroffen. 

Zo is te zien hoe een bewaker zijn voet in de nek van een asielzoeker heeft gezet, die geboeid op de vloer ligt. Regeringswoordvoerder Steffen Seibert zei maandag dat 'iedere burger geschokt zou zijn door dergelijke beelden en zou willen weten of dat wat er op de beelden staat ook echt gebeurd is'. 

Hij riep op tot een onderzoek en zei dat de verantwoordelijken moeten worden gestraft. Duitsland heeft dit jaar te maken met een forse toename van het aantal asielaanvragen. Deels komt dat door de oorlog in Syrië. 

© Novum 2014
duitsland
hagen
steffen seibert
asielzoekers
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?