Politicus in problemen om prent over superzionist Rothschild

buitenland
31
29 sep '14
De eurosceptische partij Alternative für Deutschland wil een Brandenburgse afgevaardigde uit de partij zetten omdat hij antisemiet zou zijn.

De partij rekent deelstaatparlementariër Jan-Ulrich Weiss zwaar aan dat hij op Facebook de draak stak met de joodse bankier Jacob Rothschild. Rothschild geldt wereldwijd als een van de belangrijkste zionisten. Weiss plaatste een spotprent op zijn profiel waarin Rothschild verbeeld werd als demonische rijkaard die heimelijk aan de touwtjes trekt van de belangrijkste centrale banken van de wereld. Ook verwijst het Facebookbericht naar Mr. Burns, de sinistere schurk uit de tekenfilmserie The Simpsons. 

Dat is antisemitische agitprop van het soort dat het naziblad Der Stürmer in Duitslands bruine jaren groot maakte, oordeelde Weiss' partij. De Brandenburgse AfD-leider Alexander Gauland zette Weiss vrijdag al uit de fractie. Maandag is de partij een royementsprocedure begonnen. De verstoten afgevaardigde wil zijn zetel in de landdag echter niet opgeven. 

De affaire is een zware tegenslag voor de AfD, die spitsroeden loopt om te voorkomen dat zij voor extreemrechts wordt versleten. De conservatieve partij maakte afgelopen jaar een opmerkelijke opmars en veroverde onder meer elf zetels in de Brandenburgse landdag. 

© Novum 2014
afd
jan ulrich weiss
duitsland
jacob rothschild
zionisten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?