Slimme Marokkaanse ondernemer parkeert kar voor scholen

algemeen
51
30 sep '14
Middelbare scholen in Hilversum zitten met de Marokkaanse snackbarhouder Youness Boughlalah in hun maag.

Tijdens elke pauze parkeert hij namelijk zijn mobiele snackbar voor de scholen om hongerige scholieren te bedienen. Als het aan de leraren van het Comenius College en het Roland Holst College ligt vertrekt Boughlalah met piepende banden voor hun school. In de middag staat hij bij de eerstgenoemde school waarna hij een uur later naar het Roland Holst College vertrekt. 

De scholen proberen het leven van de 42-jarige ondernemer nu zuur te maken, zegt hij in regionale media. 'De eerste keer rende meteen een conciërge van het Comenius agressief op me af. Hij haalde de politie erbij. Maar ik heb alle vergunningen, dus ik mag hier staan.' Bij Roland Holst zitten ze ook niet op hem te wachten: 'De boodschap van de directeur was: 'We houden niet van een snackkar voor de deur. Dat is niet gezond voor onze leerlingen'. Hij zou alles doen wat in zijn macht ligt om mij weg te krijgen'.

Uitkering Het enige wat de gewiekste ondernemer wil is ondernemen. Ook wil hij voorkomen dat hij een uitkering aan moet vragen: 'Ondernemen is mijn passie. Ik hoef geen dure auto, maar ik heb drie kinderen en moet wel schoolgeld, sport en alles betalen. En ik wil dat als ze mijn zoon op het Gemeentelijk Gymnasium vragen 'wat doet je vader?', hij niet hoeft te zeggen dat ik een uitkering krijg'.

RTV NH zocht de ondernemer op. Bekijk de beelden hier.

© Redactie 2014
marokkaan
hilversum
snackbar
youness boughlalah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?