Woede om arrestatie 86-jarige Marokkaanse

marokko
46
1 okt '14
Een geschil over vastgoed en grond heeft de Marokkaanse autoriteiten tot een dieptepunt laten zinken. In Amizmiz (nabij Marrakech) werd een bejaarde vrouw namelijk gearresteerd toen ze haar huis niet wilde verlaten.

De Marokkaanse pers maakt melding over een probleem dat al langer speelt. Een rijke man kwam met een aankoopbewijs langs bij de familie van de 86-jarige Tahra Kharsa. Hij wees met het bewijs erop dat hij de eigenaar van het huis en de daarbij horende stuk grond van hem is. Hij zou het gekocht hebben van de broer van de vrouw, kort voor hij overleed. Het bewijs zou echter aan alle kanten rammelen. 

Ongeloof De oude vrouw en haar zoon hoorden het verhaal dan ook vol ongeloof aan omdat zij mede-eigenaar is. De broer zou de eigendommen nooit verkopen omdat zij het van hun moeder erfden. Daarbij had de koper ook toestemming nodig van Tahra. Toen de man van geen wijken wilde weten bracht Tahra en haar zoon de zaak voor de rechter. Zij wil graag weten hoe de man het huis zogenaamd gekocht kon hebben zonder haar goedkeuring. 

Ze verloor de zaak echter waardoor ze haar huis moest verlaten waar ze al veertig jaar in woont. Toen ze weigerde werd ze maandag gearresteerd en in een cel gestopt in Marrakech. Hoewel ze snel daarna vrijkwam spreken Marokkanen schande van de zaak. Ze kreeg een gevangenisstraf van twee maanden voorwaardelijk. Ook moet de oude vrouw een boete van 500 dirham betalen.  

© Redactie 2014
marokko
tahra kharsa
amizmiz
marrakech
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?