Filmindustrie brengt Marokko 100 miljoen dollar op

marokko
5
3 okt '14
Marokko vaart wel bij de filmindustrie, die zich steeds meer in Marokko laat zien.

Filmcrews, met name peperdure producties zoals Mission Impossible 5, ontdekken Marokko steeds meer als toplocatie om films op te nemen. Dat zorgde dit jaar al voor een impuls van 100 miljoen dollar. Dat bedrag loopt nog flink op omdat de cijfers tot september zijn bijgewerkt. Ter vergelijking: vorig jaar was dit bedrag vier keer minder. 'Op dit moment, met de huidige situatie in de wereld, is veiligheid heel belangrijk en Marokko is zich daar bewust van', zegt Abderrazak Zitouni, hoofd van Ourzazate Film Commission. 

Daar komt bij dat steeds meer regisseurs en Hollywood-producenten vol lof zijn over Marokko. Deze films worden bijna altijd inernationale kaskrakers. De meest recent uitgebrachte film die in Marokko is gefilmd is 'Son of God', geproduceerd door Roma Downey en Mark Burnett. Om het aantrekkelijk te maken voor filmcrews werkt Marokko vaak mee bij het faciliteren van de films. 

Zo worden wijken en snelwegen afgesloten en heeft men veel mogelijkheden als het gaat om bijzondere filmlocaties. Momenteel is Tom Cruise met zijn team in Marokko voor de verfilming van Mission Impossible 5.  Zij filmden in onder meer Rabat, Casablanca en op de snelweg die Marrakech en Agadir doet verbinden. Volgens de laatste berichten zitten de opnames er inmiddels op.

© Redactie 2014
marokko
films
hollywood
tom cruise
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?