Overheid en NPO eisen 'minder Marokkanen' bij Opsporing Verzocht

algemeen
124
10 okt '14
Politiemedewerkers die helpen bij misdaadprogramma Opsporing Verzocht zijn uit de school geklapt en geven pijnlijke details vrij.

Volgens de medewerkers worden ze door de overheid en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) onder druk gezet om minder Marokkanen in het programma te laten zien. Dit om een betere afspiegeling van de maatschappij te kunnen laten zien. Ook moet Opsporing Verzocht minder allochtonen 'zoeken' via het programma van de NPO. Weekblad Nieuwe Revu deed de onthullingen. 

Politiemedewerkers doen in het stuk anoniem hun verhaal. Woordvoerders van de NPO en Opsporing Verzocht doen de verhalen af als onzin en ontkennen de beweringen. De PVV was er als de kippen bij om politieke aandacht te vragen voor de kwestie. In de vorm van Martin Bosma overweegt de partij Kamervragen te stellen. Volgens hem kan het best zo zijn dat de NPO druk uitoefent.  

Vervolgens kroop hij geheel in stijl van de partij in de slachtofferrol: 'De kernopdracht van de publieke omroep is om allochtonen op een voetstuk te zetten en de PVV te demoniseren'. Enkele citaten van de anonieme politiemedewerkers. 

- 'We hebben laatst weer te horen gekregen minder aandacht te moeten besteden aan zaken waarbij allochtone verdachten worden gezocht.'
- 'We willen misdaden oplossen, maar tegelijk krijgen we het verwijt dat we een Marokkanenprobleem helpen creëren. De wereld op zijn kop. Alsof we erop uit zijn om reclame voor Geert Wilders te maken. De politie heeft nu eenmaal zijn handen vol aan het opsporen van Marokkaanse criminelen.'
- 'Zodra Wilders in de Kamer verwijst naar de show, worden ze hier bij de programmaleiding knap zenuwachtig.'

© Redactie 2014
marokkanen
politie
opsporing verzocht
allochtonen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?