Tighadouini: 'Jammer, al die negatieve verhalen over Marokkanen'

marokko
16
16 okt '14
Adnane Tighadouini baalt van het gegeven dat Marokkanen veelal negatief in het nieuws komen en het daarmee verpesten voor hun landgenoten.

De aanvaller wil als vleugelspeler van NAC Breda dan ook laten zien dat het anders kan."Ik een voorbeeld-Marokkaan? Hou op, ik ben nog veel te jong om een voorbeeld te zijn. Er zijn nog veel meer Marokkaanse jongens die goed bezig zijn. Mounir El Allouchi (NAC Breda) en Mohamed Hamdaoui (FC Dordrecht) bijvoorbeeld. Geloof me, jullie gaan nog van ze horen. En vergeet Anwar El Ghazi niet. Echt, ik vind het zo mooi dat hij het goed doet bij Ajax", vertelt Tighadouini in gesprek met Voetbal International.

"Je hoort en leest zoveel negatieve verhalen over Marokkanen in Nederland, dan is het mooi dat sommigen laten zien dat we zo slecht nog niet zijn. El Ghazi, El Allouchi en Hamdaoui zijn jongens die iets willen bereiken in hun leven. En zo zijn er, ook buiten het voetbal, zo veel Marokkanen die succesvol zijn. Het beeld van de Marokkaan die iets vervelends doet, blijft langer hangen dan El Ghazi die er alles aan doet om door te breken."

"Daarom vind ik het zo jammer dat het beeld van ons nog vaak zo negatief is. Ik laat het tegenwoordig van me afglijden als er in de krant staat dat er iemand van Marokkaanse komaf de fout is ingegaan. Maar het frustreert mij wel dat die gasten onze naam zo te grabbel gooien. Er zijn een paar rotte appels die het voor een hele Marokkaanse bevolking verpesten. Dat doet pijn, dat raakt me."

© Voetbalprimeur 2014
marokko
marokkaan
adnan tighadouini
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?