'Marokko wil geen risico lopen en kapt met organisatie Afrika Cup'

marokko
136
16 okt '14
Marokko houdt voet bij stuk en weigert ook maar enig risico te nemen. Daarom zou het land besloten hebben de Afrika Cup in eigen land niet meer te organiseren.

Het Afrikaans kampioenschap zou in Marokko gespeeld worden maar door de ebola-uitbraak wil Marokko dat het toernooi een ander moment plaats zal vinden. Men weigert - begrijpelijk - ook maar een beetje risico te nemen als het gaat om de veiligheid van burgers, spelers en supporters. The Guardian citeert vanuit een statement: 'Om de veiligheid van onze burgers te waarborgen'. Eerder ontving de Afrikaanse voetbalbond (CAF) al het verzoek voor uitstel. Daar wil de bond echter niet aan meewerken. 

'Omdat de bond onze eisen en voorstellen van tafel heeft geveegd, zien we ons genoodzaakt om ons terug te trekken als gastland van de Afrika Cup 2015. Dit om de veiligheid van onze burgers te waarborgen', klinkt het nu. Het ligt in de lijn der verwachtingen dat dit niet zomaar goed afloopt voor het Marokkaans voetbal. Waarschijnlijk zal Marokko flink gestraft worden in de vorm van diskwalificaties. Zuid-Afrika werd eerder genoemd als vervangende organisator.

Egypte en Sudan hebben er volgens Voetbalzone ook oren naar. 

© Redactie 2014
marokko
afrika cup 2015
ebolavirus
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?