Prinses Lalla Salma bij mooiste first ladies ter wereld
De Amerikaanse website Richest Lifestyle houdt zich bezig met de levensstijlen van beroemde en rijke mensen. Afgelopen week kwam het online blad met een lijst van mooiste first ladies ter wereld in het jaar 2014.
16 October 2014
lifestyle

Prinses Lalla Salma, echtgenote van koning Mohammed VI van Marokko, werd op een derde plaats gezet, achter koningin Rania van Jordanië en Asma Assad. Assad staat op de tweede plaats en haar verkiezing is opvallend te noemen omdat haar man dagelijks verantwoordelijk is voor het bloedvergieten van honderden onschuldigen. Daaruit blijkt dat het blad écht kijkt naar alleen het uiterlijk. Lalla Salma staat met haar goede notering wel voor vrouwen die meer bekendheid genieten zoals Michelle Obama. 

De bron maakte ook een lijst voor Afrikaanse first ladies en daarin was Lalla Salma de onbetwiste nummer 1. Opvallend is het lage aantal Afrikaanse vrouwen in de wereldwijde lijst. Prinses Lalla Salma is samen met Sylvia Bongo Ondimba, vrouw van de Gabonese president, de enige Afrikaanse op de lijst. De Marokkaanse prinses staat naast haar mooie verschijning bekend om haar filantropische activiteiten in Marokko en het buitenland. Vooral de strijd tegen kanker geniet bij haar een hoge prioriteit. 

Eerder werd ze al verkozen tot meest inspirerende vrouw van de Arabische wereld. Tijdschriften in Groot-Brittannië riepen haar in 2013 uit tot meest elegante vrouw tijdens de inauguratie van Willem-Alexander als koning van Nederland.

marokko
richest lifestyle
lalla salma
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi