Wereldvoedseldag: honger zeer zeldzaam in Marokko

marokko
15
16 okt '14
Het is vandaag Wereldvoedseldag en daarom heeft het International Institute for Food Policy Research (IFPRI) een index opgesteld over 'hongerige landen'.

IFPRI meldt dat in zestien landen de situatie zorgwekkend te noemen is omdat veel mensen aan honger lijden. Het gaat vooral om landen in Afrika. De lijst 'Global Hunger Index' werd opgesteld aan de hand van enkele criteria. Ondervoeding, kindersterfte en ondergewicht bij kinderen waren belangrijke punten. De landen konden 0 tot 100 punten 'scoren': hoe hoger de notering des te groter de hongerproblemen in het land zijn. Ook Marokko werd in de lijst meegenomen. 

In Azië is enkel Noord-Korea zorgenkindje. Marokko doet het zeer goed. Marokko kreeg 4,9 punten en dat wil zeggen dat er nauwelijks mensen zijn die regelmatig honger lijden. Wel moet Marokko meer aandacht leggen op de bestrijding van kindersterfte. Dat kan in het Noord-Afrikaans land veel beter. Andere landen in Noord-Afrika scoren overigens ook prima. 

IFPRI constateert over het algemeen dat honger een wereldwijd probleem is. Wel is er een positieve ontwikkeling gaande in vergelijking met de jaren '90. Vooral landen als Tunesië, Vietnam, China en India hebben zich goed geprofileerd op dit gebied.

© Redactie 2014
marokko
wereldvoedseldag
honger
voeding
eten
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?