Hof: Berlusconi wist niet van minderjarigheid Marokkaanse 'Ruby'

marokko
14
17 okt '14
Silvio Berlusconi kan niet schuldig worden bevonden aan het betalen voor seks met een minderjarige.

De voormalig premier van Italië lijkt in 2010 niet op de hoogte te zijn geweest van de leeftijd van de Marokkaanse tiener Karima el-Mahroug, bekender onder haar alias Ruby Rubacuori. Dat heeft een gerechtshof in Italië donderdag gezegd. Het hof van beroep sprak Berlusconi in juli vrij van betaalde seks met een minderjarig meisje. Daarmee vernietigde het de gevangenisstraf van zeven jaar die de rechter in eerste aanleg Berlusconi vorig jaar had opgelegd. 

Datzelfde gold voor zijn levenslange uitsluiting van politieke ambten. Donderdag werd tekst en uitleg gegeven over dit besluit. De oud-premier ontkent ooit het bed met El-Mahrough te hebben gedeeld. Evenmin zou hij zijn macht hebben misbruikt om zijn strafbare pleziertjes met Ruby onder het tapijt te vegen. Volgens het hof staat wel vast dat Ruby deelnam aan de beruchte bunga bunga-feestjes van Berlusconi. 

Het hof omschreef het entertainment dat zij daar verzorgde als 'wrijven, strelen en het stimuleren van seksuele daden' en zei dat zij dat deed voor geld. Het is echter niet bewezen dat Berlusconi op dat moment wist dat El-Mahrough pas 17 jaar oud was, aldus het hof. Tegen de uitspraak is nog eenmaal beroep mogelijk.

© Novum 2014
marokko
ruby
karima el mahroug
silvio berlusconi
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?