Wetenschapper stuit op megaspin

algemeen
31
20 okt '14
Entomoloog Piotr Naskrecki deed onlangs een griezelige ontdekking. In het Amazonegebied 'struikelde' hij zowat over een ongelofelijk grote spin.

Het beest zou ongeveer even groot als een puppy zijn. Naskrecki was op een trektocht door het regenwoud toen hij de goliathvogelspin zag. 'Mijn aandacht werd getrokken door het geluid van hoeven op de gedroogde bladeren', zegt hij als reactie. HLN citeert de spinnenspecialist: 'Ik ging af op het lawaai en dacht een klein zoogdier - een (buidel)rat of iets dergelijks - te zullen aantreffen'. Het bleek om een immense exemplaar van de goliathvogelspin te zijn, die normaliter ook bekend staan om hun formaat. 

Dat ze zo groot kunnen worden weet bijna niemand. Het dier heeft een pootspanwijdte van 30 centimeter en kan wel 170 gram wegen. Volgens bronnen zou de spin niet dodelijk giftig zijn omdat er te weinig gif uit zijn giftanden komt. Het is volgens Wikipedia vergelijkbaar met een wespensteek. Voordat de spin over gaat op bijten springt het beestje naar voren.

© Redactie 2014
opmerkelijk
piotr naskrecki
spin
goliathvogelspin
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?