Moskee Casablanca vierde mooiste moskee ter wereld
De Hassan II moskee in Casablanca is door Wonderslist op een vierde plek gezet als het gaat om mooiste moskeeën ter wereld.
20 October 2014
reizen

De onbetwiste winnaar is uiteraard de Masjid al-Haraam in Mekka. Op de tweede plek staat Masjid an-Nabawi, ook wel de moskee van de profeet genoemd. Masjid an-Nabawi staat in de Saudische plaats Medina. Een goede derde is masjid Al-Aqsa in Palestina. Deze moskee is in de islam de derde heiligste plaats en staat in de oude stad van Jeruzalem. 

Hassan II De Hassan II moskee werd in 1993 afgebouwd en is de op zes na grootste moskee ter wereld en staat op een klif met een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan. De zeebodem is zichtbaar door de glazen vloer in de hal van het immense gebouw. Met een minaret van 210 meter zou het gaan om de hoogste ter wereld. Volgens het gerenommeerde TripAdvisor kun je het best naar de Hassan II moskee gaan als je erop uit wil in de economische hoofdstad van Marokko. De reisadviseur stelde daarnaast nog 30 andere bezienswaardigheden op maar de moskee is het allermooist in de stad. 

In de moskee passen 105.000 mensen. Dat komt mede door het immense buitenterrein. Vooral tijdens vrijdaggebeden en in de ramadan is het druk. Ook voor niet-islamitische toeristen is de moskee open. Wel is het verboden om tijdens gebeden binnen te lopen en moet men degelijk gekleed zijn. 

marokko
moskee
casablanca
hassan ii
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi