Boliviaan cel in voor bizarre ontvoering Marokkaans meisje

marokko
10
21 okt '14
In maart dit jaar werd Grover Morales Ortuno gearresteerd voor de ontvoering van een 9-jarig Marokkaans meisje.

De zaak zorgde voor de nodige gefronste wenkbrauwen omdat de ouders van het meisje toestemming gaven aan Morales om het meisje mee te nemen. Na uitvoerig onderzoek besloot de rechter Ortuno een fikse celstraf van 17 jaar op te leggen. Hij is schuldig bevonden aan ontvoering, seksueel misbruik van het meisje en mensenhandel, meldt Hespress. 

Jarenlang woonde de pedofiel in Hospitalet de Llobregat in het noorden van Spanje. Daar was hij de buurman van het slachtoffer. Toen de zaak aan het licht kwam verklaarden de ouders dat ze hun dochter mee hadden gegeven aan hun Boliviaanse ‘vriend’. Zij keerden echter niet meer terug waarna ze de noodklok luidden. Later verklaarden de ouders van het meisje weer dat ze voor documenten in Bolivia was en snel zou terugkeren. 

Om wat voor documenten het gaat is niet duidelijk maar destijds verschenen veel berichten in de pers dat het om verblijfsvergunningen en huwelijkse documenten gaat. De dader zelf zei in een video – ten tijden van zijn gevangenschap – dat hij met het meisje mocht huwen van haar ouders. ‘Als ik me maar tot de islam bekeer’, verklaarde hij toen.  

Omdat de verklaringen zo tegenstrijdig zijn besloot de rechter de ouders nog geen straf op te leggen. Waarschijnlijk is de Spaanse justitie wel bezig met de zaak tegen de twee. Morales gaat niet in beroep tegen zijn straf. Inmiddels is ook vastgesteld dat hij het meisje gedurende haar gevangenschap seksueel misbruikte en als slaaf gebruikte. 

Ze kon door haar verblijfplaats in de jungle geen kant op. Ook de moeder van Morales Ortuno werd gearresteerd. Over haar straf is nog niets bekend.

© Redactie 2014
marokko
grover morales
pedofiel
spanje
bolivia
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?