El Ghazi scoort tegen Barca maar verliest wel

8
21 okt '14
Ajax heeft net als vorig seizoen de uitwedstrijd tegen FC Barcelona in de Champions League verloren.

In Camp Nou ging de ploeg van trainer Frank de Boer met 3-1 onderuit. Neymar, Lionel Messi en Sandro Ramirez scoorden voor Barcelona, invaller Anwar El Ghazi maakte het Amsterdamse doelpunt. Ajax leek aanvankelijk op een nog grote nederlaag af te stevenen dan een seizoen geleden, toen er na negentig minuten 4-0 op het scorebord stond. Neymar scoorde al na zeven minuten op aangeven van Messi, een kwartier later maakte de Argentijnse sterspeler er zelf 2-0 van.

Daar ging een foutieve pass van Niki Zimling aan vooraf. Barcelona had verder uit kunnen lopen, maar Pedro raakte de paal, Andres Iniesta stuitte op doelman Jasper Cillessen en Messi schoot in het zijnet. In de tweede helft leek Barcelona vooral te denken aan de kraker van zaterdag tegen Real Madrid en werden Messi, Neymar en Iniesta gewisseld.

El Ghazi profiteerde twee minuten voor tijd van het gebrek aan concentratie bij de thuisploeg, maar in blessuretijd zorgde Ramirez aan de andere kant voor de definitieve beslissing. In dezelfde poule won Paris Saint-Germain in Cyprus met 1-0 van Apoel Nicosia. Edinson Cavini maakte drie minuten voor tijd de enige goal.

PSG staat bovenaan in groep F met zeven punten, eentje meer dan Barcelona. Ajax weet met twee punten alleen Apoel (1 punt) onder zich.