Operacast wil niet spelen in bijzijn van moslima

buitenland
218
23 okt '14
Een operagezelschap in Parijs weigerde te spelen toen ze een vrouw in nikaab zagen. Uiteindelijk werd ze uit de operazaal gezet.

De diepgewortelde wrokgevoelens jegens moslima's in Frankrijk beperkt zich niet alleen tot de politiek en openbare ruimten. Ook op cultureel gebied lijkt islamofobie ingetreden te zijn. Toen de operagroep een uitvoering van La Traviata opvoerde viel een van de leden de vrouw op. Zij zat op de eerste rij. Een deel van de muzikanten stopte daarom en maakten ernstige bezwaar tegen haar aanwezigheid. 

Ze weigerden zelfs verder te zingen. Het is onduidelijk wie de vrouw precies is maar volgens Franse bronnen gaat het om een rijke vrouw uit de Golf. Zij bezocht de voorstelling van de beroemde opera met een goede vriend. Directeur van de Bastille Opera zegt dat de twee werden verzocht de zaal te verlaten. Geld voor hun kaartje kregen ze niet terug. Ooggetuigen zeggen het schandalig te vinden dat de vrouw weg moest. 

Ook de vrouw voelde zich behoorlijk in haar hemd gezet. De vernedering kan haast niet erger. Het gebeuren vond begin oktober plaats maar heeft nu de weg naar de pers gevonden nadat de politiek nog meer strengere regels wil omtrent gezichtssluiers. In 2011 voerde het parlement al een verbod in maar als het aan de huidige politiek ligt worden die nog strenger.

© Redactie 2014
frankrijk
islam
parijs
opera
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?