Marokkaanse man wil dochter weer zien en gaat in hongerstaking

marokko
14
24 okt '14
De 42-jarige Marokkaan Said Alhamame is woonachtig in Spanje en doet er alles aan om zijn dochter te blijven zien. Zijn bezoekrecht staat op het spel omdat hij te 'extreem' zou zijn.

Om de beslissing voor een proces aan te vechten is hij in hongerstaking gegaan en protesteert hij regelmatig tegen het vonnis. Zijn ex-vrouw beschuldigde hem van extremisme. Said zegt op zijn beurt dat zijn ex leugens de wereld in helpt. De Spaanse krant El Dia doet verslag van het verhaal en zegt dat Said in hongerstaking is gegaan om een snel proces te eisen bij de rechtbank van Arona. 

Hier wil het contact met zijn dochter behouden. Het stel is sinds 2011 gescheiden maar trof een omgangsregeling voor zijn 8-jarige dochter. Zijn bezoekrecht kwam op het spel te staan toen hij hertrouwde. Zijn ex gedroeg zich ineens vreemd en vertelde vaak dat zijn dochter ziek is of niet thuis was. Daardoor kon de Marokkaanse man zijn dochter nauwelijks meer zien. Hij diende een klacht in, kreeg het gelijk aan zijn zijde en zag zijn dochter weer regelmatig. 

Extremisme Korte tijd daarna ging het weer mis, toen zijn ex-vrouw hem beschuldigde van extremisme. Volgens haar dwong de man hun dochter een hoofddoek te dragen. Said zelf erkent moslim te zijn en deel uit te maken van de moslimgemeenschap in het Spaanse Adeje maar distantieert zich van elke vorm van extremisme. Binnenkort neemt de rechter een beslissing maar Said is als de dood voor een negatief oordeel. 

Ook is hij bang dat zijn ex-vrouw het meisje in gevaar brengt. Zo reisde ze al met de kleine af naar Melilla zonder een gerechtelijk bevel.

© Redactie 2014
marokko
said alhamame
spanje
dochter
kinderen
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?