Agent mogelijk gestraft na Facebookbericht: 'Langzame dood voor moslims'

algemeen
269
24 okt '14
De politie beraadt zich op disciplinaire maatregelen tegen een medewerker die zeer kwetsende uitspraken over de islam heeft gedaan op zijn Facebookpagina.

Dat meldt de politie vrijdagmiddag. De politie betreurt de gang van zaken en distantieert zich er volledig van. De politiedocent is aangesproken op zijn gedrag. Mogelijk worden maatregelen getroffen tegen de medewerker en mogelijk volgt ook een strafrechtelijk onderzoek. Volgens Nu.nl gaat het om Nico G., die docent is bij de regio Rotterdam Rijnmond. 

Het bewuste Facebook-bericht zou inmiddels zijn verwijderd, maar volgens de nieuwssite zou G. de oorlog aan de islam hebben verklaard en moslims een 'langzame pijnlijke dood' wensen. In detail: 'Ik ben helemaal klaar met die k islamieten. Ik hoop dat ze zeer snel een langzame pijnlijke dood sterven. Oftewel dood aan de islam!!!' Tegenover Nu.nl zegt G. heel veel spijt te hebben. "Het was een domme opmerking. Ik had dit niet moeten doen, zo ben ik niet." 

PvdA-Kamerlid en oud-politieman Ahmed Marcouch noemt de uitspraken van G. de 'politie onwaardig en verwerpelijk'. "Goed dat politieleiding dit niet accepteert", schrijft hij vrijdagmiddag op Twitter. 

© Novum 2014
politie
racisme
nico g
discriminatie
facebook
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?