Woede in Marokko om belachelijk lage celstraf voor pedofiel

marokko
8
26 okt '14
Marokkaanse burgers en mensenrechtenorganisaties zijn woedend over het vonnis van een pedofiele leraar. Het Hof van Agadir legde de man een celstraf van slechts één jaar op.

Daartoe deed de rechter vrijdag uitspraak. In de dagen erna ontstond een stormloop van kritiek en onbegrip in de Marokkaanse media. De leraar gaf les op de Al Mamoun school in omgeving Taroudant. Hij is schuldig bevonden aan mishandeling en seksueel misbruik. Afgelopen maart brachten de ouders van de slachtoffertjes de zaak voor de rechter. Volgens onderzoek bleek hij zeven leerlingen seksueel misbruikt te hebben op regelmatige basis. 

De meisjes waren acht tot tien jaar en konden na enkele keren misbruik niets anders doen dan hun ouders vertellen wat hen aangedaan is. Daarop gingen de autoriteiten over op arrestatie. De dader is vader van een kind en blijft de aantijgingen ontkennen. Hij beweert dat hij het slachtoffer is geworden van een vooropgezet plan door een groep jaloerse vrouwen, die niet konden verkroppen dat hij met een van zijn oud-leerlingen is getrouwd. 

Mensenrechtenorganisaties De Marokkaanse regering heeft bij wet zwaardere straffen ingesteld tegen pedofielen maar mensenrechtenorganisaties beschouwen de uitspraak als een stap terug, meldt MWN. Najat Anouar is het hoofd van 'Blijf van mijn kind af' en is geschokt door de lage straf. Ook de families van de slachtoffers reageerden vol verbijstering. In een speciale verklaring vroeg ze om een heroverweging van de straf. 

Anouar roept het Hof op om de zedendelinquent opnieuw te berechten zodat gerechtigheid kan zegevieren. Ze voegde eraan toe dat haar organisatie vastberaden is om een uitgebreide campagne te voeren tegen alle lage straffen die pedofielen niet afschrikken maar juist ertoe bewegen om door te gaan met hun daden.

© Redactie 2014
marokko
pedofiel
pedofilie
agadir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?