Dochters slaan bejaarde vader dood in Casablanca

marokko
141
27 okt '14
Een bejaarde man is dit weekend door zijn eigen vlees en bloed om het leven gebracht in de economische hoofdstad van Marokko.

De 75-jarige man stond bekend als rustige man en was een bekende van de hele wijk door zijn vrijwilligerswerk in een plaatselijke moskee. Na het gebed zaterdagmiddag sloot hij de moskee. Kort daarna kreeg hij slaande ruzie met zijn dochters, die het niet konden verkroppen dat hun vader wilde hertrouwen met een jongere vrouw, meldt Assabah. 

Tijdens het handgemeen kreeg de man rake klappen waarna hij een dodelijke val maakte. De klap op zijn hoofd bleek fataal. Desondanks brachten de vrouwen hem niet naar een ziekenhuis. Het slachtoffer werd naar huis gebracht terwijl de vrouwen een plan opzetten om de dood 'natuurlijk' te laten lijken. Ze kregen hulp van een arts, die een natuurlijke dood bevestigde. 

Hiervoor kreeg hij waarschijnlijk een nog onbekend geldbedrag. Het is aan de buren te danken dat het anders liep. Enkele getuigen stapten naar de politie en deden hun verhaal. Zij verklaarden dat de vrouwen hun vader geslagen hebben. De politie gaf gehoor aan de verklaring en stelde een onderzoek in. Onderdeel daarvan was een autopsie, die uiteindelijk de moord aan het licht bracht. 

De vrouwen komen voor de rechter en zijn aangeklaagd voor moord.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
moord
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?