Marokkaanse politie doet megadrugsvangst

marokko
7
27 okt '14
Verschillende veiligheidsdiensten in Kenitra en andere steden hebben een slag geslagen in de strijd tegen de handel in harddrugs.

Cocaïne is in Marokko doorgaans geen drugs waar veel drugsdealers hun slag mee hopen te slaan maar de laatste tijd lijkt dit te veranderen. Drugsvangsten door de politie leveren meestal enkele kilo's op. Zaterdag vond echter een actie plaats waarbij leden van een crimineel netwerk voor de cocaïnehandel werden gearresteerd. Bovendien is ruim 14 kilo coke in beslag genomen naast een grote som geld.

Dat meldde het Marokkaans Korps Landelijke Politiediensten zondag. Het onderzoek stelde de politie in staat om twee mensen in de buitenwijken van Kenitra te arresteren. Een van hen stond op een nationale opsporingslijst. Bij de twee verdachten werd drie kilo coke gevonden. 

Drugsvrouwen De andere drie verdachten werden in Tanger gearresteerd. Een van hen was de vrouw van een verdachte. Ook haar zus speelde in rol in de handel. Deze vrouwen hadden ruim elf kilo coke verstopt en 1,2 miljoen dirham in contanten. Ook hadden ze een grote som geld in buitenlandse valuta. Saillant detail: ook een politieagent is onder de verdachten. Hij zou nauwe banden hebben met het crimineel netwerk. 

Alle verdachten zitten vast op afwachting van hun proces.

© Redactie 2014
marokko
cocaine
adgs
drugshandel
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?