Man uit Marokko smokkelt gezin met baby in geheime ruimte

marokko
9
28 okt '14
Soms vraag je je af waar mensen mee bezig zijn als ze op zoek naar geluk hun eigen leven en dat van hun kroost in gevaar brengen.

De 30-jarige Marokkaan werd gearresteerd bij de grensovergang met Ceuta. Hij probeerde een man, vrouw en hun baby in een dubbele bodem van de auto de grens over te krijgen, meldt persbureau EFE. De pasgeborene was slechts twee maanden oud en werd achterin de auto verstopt. Het gedrag van de smokkelaar redde uiteindelijk het leven van de baby. Hij gedroeg zich zenuwachtig, waarna douaniers op controle overgingen. 

De Guardia Civil vond de ouders van de baby in een ruimte nabij de motor. Ze waarschuwden onmiddellijk de hulpverleners want de baby vertoonde symptomen van vermoeidheid en had een gebrek aan zuurstof. Het is nog maar de vraag of het kind in leven zou zijn bij een eventuele geslaagde grensoversteek. Na onderzoek bleek het gezin van Guinese afkomst te zijn. 

Ze werden ondergebracht in een centrum voor immigranten in Ceuta. De Marokkaanse smokkelaar gaf de smokkel toe en werd in hechtenis genomen.

© Redactie 2014
marokko
ceuta
spanje
illegale immigratie
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?