Marokkaans kookboek 'Melk en Dadels' maakt kans op titel
Drie Nederlandse kookboeken strijden om de titel Kookboek van het Jaar.
30 October 2014
lifestyle

De jury koos uit 67 inzendingen Koken tussen de Vulkanen van Ko Sliggers met Siciliaanse recepten, Melk en Dadels van Nadia Zerouali met recepten van Marokkaanse moeders en Vis uit Blik van Bart van Olphen. Dat heeft de organisatie donderdag bekendgemaakt. Voor de prijs voor beste vertaalde kookboek strijden ook drie titels met elkaar. India, Honey en Co en Rauw zijn in die categorie genomineerd. 

Voor die categorie werden 24 titels ingezonden. Het publiek kan tot en met 12 november stemmen op de boeken. Een dag later worden de prijzen bekendgemaakt. De jury bestaat dit jaar uit inkoper Grietje Braaksma, kookboekenauteur Janneke Philippi, topkok Robert Kranenborg, restaurantrecensent Joël Broekaert en ontwerper Dirk Laucke. 

Vorig jaar won John Karpathios met zijn boek Echt Eten. 

© Novum 2014
kookboek
eten
marokko
marokkaans
melk en dadels
Heb jij een nieuwstip? Geef het door aan de redactie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?
tag \\ mode
tag \\ marrakech
tag \\ trouwen
tag \\ mohammed vi