Koning Marokko helpt vrouw van Daesh-verdachte kinderen terug te krijgen

marokko
6
30 okt '14
Koning Mohammed VI heeft de Marokkaanse diplomatieke en consulaire diensten in Frankrijk opgedragen om de nodige maatregelen te treffen voor een gezinshereniging.

Valérie Rhaba deed daartoe een emotionele oproep richting de koning. De in Frankrijk woonachtige bekeerlinge zit zonder haar twee dochters van vier en twee jaar oud nadat haar man, Nabil Rhaba, op 15 oktober in Casablanca werd gearresteerd. Hij was van plan de meisjes mee te nemen en zich aan te sluiten bij de jihadisten van Daesh. De Marokkaanse ambassade in Parijs schrijft in een verklaring dat de Marokkaanse consulaat in Toulouse werd gecontacteerd door mevrouw Rhaba. 

Daarin deed ze onder meer een oproep richting koning Mohammed VI, waarbij ze ook documenten leverde waaruit blijkt dat ze moslima, Frans en de moeder van de meiden is. Marokko levert namelijk geen kinderen uit aan niet-moslims en wil zeker weten dat de moeder daadwerkelijk de biologische moeder van de meiden is. Geroerd door het verdriet van deze moeder besloot de koning gehoor te geven aan de oproep. 

Het ministerie van Justitie in Marokko moet de weg voor Rhaba nu vergemakkelijken en haar in staat stellen om gebruik te maken van haar rechten. De beslissing over de voogdij moet van de Marokkaanse justitie komen. De meisjes zijn door de autoriteiten voorlopig ondergebracht bij de familie van hun vader.

© Redactie 2014
marokko
mohammed vi
frankrijk
nabil rhaba
daesh
isis
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?