Marokkaan zet zelfmoord in scène om aan straf te ontkomen

marokko
2
31 okt '14
De Franse justitie heeft een opmerkelijke zaak in behandeling. Frankrijk heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd tegen de 25-jarige Hassan. Die heeft echter zelfmoord gepleegd, aldus zijn familie.

Hassan stak in maart 2011 zijn maatje Mehdi dood na een ruzie in Parijs. De verdachte verdween vervolgens en vluchtte naar Marokko, waar zijn vader woonachtig is. Er werd al gauw een arrestatiebevel uitgevaardigd maar de familie van Hassan benadrukt tegenover de autoriteiten dat hij de moord niet kon verkroppen en zelfmoord pleegde in Marokko. Zij konden zelfs aan officiële documenten komen waaruit dat blijkt. 

Mogelijk heeft de vader van Hassan een vinger in de pap, hij is namelijk een hooggeplaatste politieagent. De familie van Mehdi zit inmiddels met de handen in het haar en eist gerechtigheid. Cohen Sabban, advocaat van de familie van de gedode Mehdi, zegt tegenover RTL dat de familie van Hassan met een glimlach over de begrafenis praatte, een nonchalante indruk maakte en dat ze signalen afgaven waaruit blijkt dat ze een voortvluchtige in de familie hebben. 

Volgens de Franse justitie maken de moeder, vrouw en broers van Hassan zich schuldig aan valsheid in geschrifte en meineed. Daarvoor moeten ze binnenkort voor de rechter verschijnen. De zus van Mehdi zegt het onbegrijpelijk te vinden: 'Dit is een persoon die een goed leven heeft. Hij stichtte een gezin terwijl onze broer onder de grond ligt. Het doet pijn', zegt Ines. 

Sabban doet er alles aan om ook de vader van Hassan voor de rechter te krijgen. Het is echter uitgesloten dat Marokko de vader en Hassan uit zal leveren aan Frankrijk.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
marokko
frankrijk
parijs
opmerkelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?