'Nepkoning' Marokko ziet celstraf flink lager worden

marokko
3
31 okt '14
Nabil Sbai houdt er een opmerkelijke hobby op na. Hij doet zich graag voor als niemand minder dan koning Mohammed VI.

Hij paradeerde regelmatig door de straten terwijl hij zich voor deed als de koning. Mensen trapten erin en wilden zelfs met hem op de foto. Daarom besloot de rechter in Tetouan de man een celstraf van drie jaar op te leggen. Hij kreeg deze straf voor de imitatie van de identiteit van een hoge persoonlijkheid, fraude en misbruik van macht.

Onlangs besloot justitie de straf te herzien omdat de man weinig kwade bedoelingen had. Hij hoeft daarom maar zes maanden te zitten voor het begaan van een verkeersovertreding. De dertiger werd op 30 augustus in Rabat gearresteerd nadat hij vanuit Tetouan vluchtte. Na zijn arrestatie en het horen van het vonnis schreef de nepkoning vanuit zijn cel een brief aan de echte koning om in aanmerking te komen voor een koninklijk pardon. 

Of daar gehoor aan gegeven is met de strafverlaging kon de bron niet zeggen. Nadat het vreemde verhaal in de pers kwam verklaarde hij: 'Ik hou van de koning en ik vind het alleen leuk om zijn outfits te imiteren. Ik ben geen oplichter!'.  

© Redactie 2014
marokko
opmerkelijk
mohammed vi
nabil sbai
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?