Meisje in Marokko neemt het op voor echtgenoot die haar verminkte

marokko
41
20 nov '14
De zaak van een 17-jarig meisje dat door haar echtgenoot met een scheermesje is verminkt heeft een bizarre wending genomen.

Marokkaanse kranten, online nieuwssites en televisiezenders doken massaal op de gebeurtenis, die zich afspeelde in Marrakech. Het meisje zou gedwongen zijn om met haar echtgenoot te trouwen nadat hij haar verkrachtte. In Marokko ontloopt een verkrachter zijn straf namelijk als hij met het slachtoffer trouwt. Dagen nadat het meisje in het ziekenhuis werd opgenomen nadat haar man haar met een scheermes bewerkte spreekt ze zich uit over de zaak. Yabiladi meldt dat het meisje alles tegenspreekt wat de media in de afgelopen dagen schreven. 

Zo zou haar man geen verkrachter zijn en hun huwelijk voortkomen uit liefde. Ze zou vrijwillig met hem getrouwd zijn en niet omdat ze gedwongen is te trouwen met een verkrachter. Hij zou haar nooit misbruikt hebben. Het slachtoffer geeft wel toe dat haar man haar heeft aangevallen en haar gezicht ernstig verminkte, maar ze is er zeker van dat hij dit deed omdat hij onder invloed was van drugs. Sterker nog: hij zou niet verantwoordelijk gesteld moeten worden voor de afschuwelijke aanval en eist zijn vrijlating. 

Om die reden heeft ze geweigerd aangifte tegen hem te doen. Bovendien dreigt ze zelfmoord te plegen als justitie haar man niet snel vrijlaat. Daarmee lijkt er een bizarre wending te komen in de zaak die nationaal en internationaal veel aandacht geniet. Veel mensen reageerden woedend. De jongedame in kwestie is onvermurwbaar en zegt dat ze nog van haar man houdt. Na haar verklaring spreken velen zich opnieuw uit. Volgens critici is het meisje wederom gedwongen een dergelijke verklaring af te geven.

Heb je hulp nodig?
113 Zelfmoordpreventie
Bel 113
24/7 bereikbaar (www.113.nl)
© Redactie 2014
marokko
marrakech
bizar
steekpartij
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?