Brit met kilo's coke gepakt in Marokko

marokko
2
20 nov '14
Een Brit van Ghanese afkomst is op het vliegveld Mohammed V in Casablanca gesnapt met 5,3 kilo cocaïne in zijn bagage.

Dat meldt nieuwswebsite Menara. De Britse Ghanees kwam van Sao Paulo en viel op bij de narcoticabrigade in Marokko. Hun vermoeden bleek juist toen bleek dat de onderweg naar Conakry was met heel wat cocaïne in zijn bagage (foto). De harddrugs zat goed verstopt in verborgen plastic zakken die in ijzeren staven werden verstopt. Uiteindelijk werd hij opgemerkt nadat de smokkelaar zich nogal verdacht gedroeg. Yassin Chouway is het hoofd van de speciale brigade en zegt dat hij gecontroleerd is met detectoren, speurhonden en ook handmatig. 

Abdelhadi Saybah is op zijn beurt het hoofd van het politiekorps op het vliegveld en zegt dat maar liefst zes reistassen gecontroleerd moesten worden omdat die allen op zijn naam geregistreerd stonden. Na controle in het laboratorium werd inderdaad coke gevonden. De verdachte werd uiteindelijk in hechtenis genomen en verschijnt voor de rechter. Saybah zegt trots dat de vangst het resultaat is van inspanningen om de nationale veiligheid te waarborgen. 

De laatste tijd gebruiken smokkelaars Marokko steeds vaker als tussenstop voor het smokkelen van cocaïne uit Zuid-Amerikaanse landen.

© Redactie 2014
marokko
groot-brittannië
ghana
drugssmokkel
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?