Marokkaan is Arabische ambassadeur van het jaar in de VS

marokko
4
21 nov '14
De Marokkaanse ambassadeur in de Verenigde Staten, Rachad Bouhlal, is verkozen tot 'Arabische ambassadeur van het jaar'.

De eervolle titel werd uitgegeven door de Nationale Amerikaans-Arabische Kamer van Koophandel in de VS. Bouhlal werkt sinds 2011 als ambassadeur van Marokko in Washington. Arabische ambassadeurs die een uitmuntende prestatie leveren om de Amerikaans-Arabische commerciële relaties te bevorderen komen hiervoor in aanmerking.

Hij krijgt de prijs uitgereikt tijdens een speciaal gala in het Intercontinental Hotel in Washington op 12 december. Voordat hij door koning Mohammed VI op pad werd gestuurd om als ambassadeur van Marokko in de VS te dienen bekleedde hij verschillende belangrijke posities binnen het ministerie van Buitenlandse Zaken. 

Voor deze periode werkte hij onder meer twintig jaar lang voor het ministerie van Handel en Industrie en werd hij door wijlen koning Hassan II gekozen om als ambassadeur op te treden in België en Luxemburg. In 2004 was hij de Marokkaanse ambassadeur in Duitsland. De ervaren Marokkaan volgt Mohamed Ben Abdullah Al-Rumaihi op als Arabisch ambassadeur van het jaar. 

De prijs, die nu al voor de tiende keer uitgereikt zal worden, werd nooit eerder door een Marokkaanse ambassadeur gewonnen. 

© Redactie 2014
marokko
rachad bouhlal
vs
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?