Baby zat vijf dagen in afvoerpijp, moeder verdacht van poging tot moord

algemeen
3
24 nov '14
De moeder van een pasgeboren Australische baby die zaterdag in een afvoerpijp werd gevonden is aangeklaagd voor poging tot moord.

De toestand van het jongetje, dat waarschijnlijk vijf dagen in de bermgoot heeft doorgebracht, is zorgelijk maar stabiel. Volgens de vooraanstaande Australische gynaecoloog Andrew Pesce had het kind 'niet veel langer in leven kunnen blijven' als het niet was gevonden. Hij vreest dat de baby door de ondervoeding, uitdroging en verwaarlozing in de eerste dagen hersenletsel heeft opgelopen. 

Moeder Saifale Nai werd zondag opgespoord en zit vast. De 30-jarige vrouw moet vrezen voor een gevangenisstraf van 25 jaar. Het voorval bracht senator Helen Polley van de Australische Partij van de Arbeid tot een pleidooi voor babyluiken in ziekenhuizen, politiebureaus en brandweerkazernes. Daar zouden kinderen veilig te vondeling kunnen worden gelegd. 

Ook bepleitte het oppositielid het te vondeling leggen van baby's uit het wetboek van strafrecht te schrappen. De strafbaarheid zou het probleem verergeren, omdat moeders die hun kind kwijt willen er nu alles aan doen om het te verbergen. 

© Novum 2014
baby
saifale nai
australië
helen polley
baby
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?