Vliegtuig Marokkaanse premier in zware problemen door noodweer

marokko
3
24 nov '14
Abdelillah Benkirane is ternauwernood aan de dood ontsnapt nadat het toestel waarin hij zat in de problemen kwam in het noorden van Marokko.

'In plaats van mij hier te zien had het ook gekund dat jullie naar Rabat kwamen voor mijn begrafenis', vatte Benkirane met een grap samen. Al Yaoum 24 meldt dat Benkirane in een vliegtuig zat, dat hem van Casablanca naar Oujda vervoerde. Het vliegtuig kwam echter in zwaar weer terecht en daardoor in de problemen. Het was aan de professionaliteit van de Marokkaanse piloot te danken dat hij het gevaar goed inschatte en snel reageerde. 

Boven Nador begonnen het probleem met het zware weer, die het toestel flink heen en weer deed schudden. Daarop vloog de piloot snel naar boven, om zo enigszins te ontsnappen. Uiteindelijk landde het vliegtuig in Nador, zonder dat er gewonden vielen. Het incident gebeurde zaterdag, toen Benkirane onderweg was naar een bijeenkomst van zijn PJD-partij. 

Tijdens de bijeenkomst een dag later deed hij volgens de bron zelf verhaal over de hachelijke momenten. 

Doden In Marokko zijn dit weekend minstens zeventien doden gevallen door hevige regenval. Vooral het zuiden heeft het zwaar te verduren. Volgens staatspersbureau MAP zijn tientallen mensen nog vermist, waardoor het dodental mogelijk hoger uitvalt. Koning Mohammed VI heeft bevolen alle hulp te verlenen. Ook draait hij op voor de begrafenis- en medische kosten van slachtoffers.   

© Redactie 2014
marokko
abdelillah benkirane
casablanca
nador
oujda
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?