Hicham El Guerrouj geëerd in Hall of Fame

marokko
2
24 nov '14
Hicham El Guerrouj is een van de beste hardlopers aller tijden en heeft vrijdagavond in Monaco wederom erkenning gekregen voor zijn prestaties.

Dat gebeurde tijdens de World Athletics Gala 2014 en werd georganiseerd door de wereldwijde atletiekbond IAAF. El Guerrouj won onder meer vier wereldtitels op de 1500 meter, evenals drie andere wereldtitels. Hij werd samen met 11 andere atleten in het zonnetje gezet. De Hall of Fame voor de atletiek krijgt daardoor ook een Marokkaans tintje. Velen beschouwen El Guerrouj als de grootste Marokkaanse sporter aller tijden. 

De Hall of Fame werd in 2012 gelanceerd, toen 24 atleten de eer kregen om getoond te worden. In 2013 waren dat er dertien. Destijds was gekozen voor strenge eisen om toegelaten te worden. Zo moest een sporter ten minste twee Olympische medailles of twee wereldtitels gehaald hebben, waarvan ten minste één wereldrecord. In 2013 werd dat gewijzigd. 

Nu kiest de commissie voor atleten van wie de prestaties van buitengewone klasse waren. Sporters in de Hall of Fame moeten wel ten minste tien jaar gestopt zijn met hun sport.

© Redactie 2014
marokko
hicham el guerrouj
iaaf
monaco
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?