Meisje in Marokko door broer doodgeslagen na gesprek met jongen

marokko
107
24 nov '14
Buurtbewoners van een woonwijk in Berrechid zijn geschokt na een familiedrama waarbij een jongeman zijn zusje zodanig mishandelde dat de dood het gevolg was.

Volgens de krant Al Akhbar vond het drama vorige week dinsdag plaats. De 23-jarige man zou zijn zusje laat in de avond 'betrapt' hebben toen ze met een jonge buurman in gesprek was. Dit vond hij zodanig ernstig dat hij zijn 14-jarige zusje een lesje wilde leren. Toen hij zijn zusje met de jongen zag droeg hij haar op naar huis te gaan. Daar vertelde hij zijn ouders over het voorval. 

De volgende ochtend vertrokken de ouders waardoor het meisje en haar broer alleen thuis waren. Rond een uur of elf vroeg hij haar om een serieus gesprek. Dat was echter niet het soort gesprek waarin een broer waarschuwt voor de gevaren en misbruik van meisjes. Hij bond zijn zusje vast en sloeg er vervolgens op los, aldus de bron. Hij gebruikte daarvoor een rubberen riem van een motor. 

Enkele minuten later overleed het meisje. Bewust van zijn misdrijf vluchtte hij naar een nabijgelegen verlaten huis. Enkele uren later werd het meisje gevonden. Haar lichaam is voor autopsie meegenomen naar een lijkenhuis in Casablanca terwijl de dader vast is gezet. Hij is inmiddels voor de openbare aanklager van het Hof van Beroep in Settat verschenen.

© Redactie 2014
marokko
berrechid
moord
schokkend
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?