Heldhaftige jongeren in Marokko redden tweetal uit overstroming

marokko
3
24 nov '14
Een groep jongemannen heeft een vrachtwagenchauffeur en zijn assistent van de verdrinkingsdood gered dankzij een heldhaftig optreden.

Hun truck werd meegesleurd nadat een overstroming ontstond nabij een rivier. Marokko wordt geteisterd met hevige regenvallen, waarbij zeker zeventien mensen om het leven zijn gekomen. Ook het leven van de twee stond op het spel, maar werd gered dankzij een groep jongeren, meldt Hespress. De twee kwamen gisteren vast te zitten in Ennif, een dorpje in de buurt van Tinghir. 

De bestuurder nam volgens de bron een groot risico en besloot de rivier over te steken ondanks de overstromingen. Zijn vrachtwagen werd al gauw meegesleurd door de sterke stroming. Jongeren uit het dorp zagen de twee in nood en sprongen met gevaar voor eigen leven naar de twee in nood. Ze konden uiteindelijk gered worden. Volgens de bron is niemand ernstig gewond geraakt. 

Toeristen Een soortgelijk verhaal maakte een groep toeristen mee. Zij werden verrast door opkomend water en kwamen eveneens vast te zitten. De drie kwamen vast te zitten in een vallei in Olnnif in Errachidia. Marokkaanse veiligheidsdiensten kon het groepje ternauwernood redden. De schrik zat er goed in, is te zien op videobeelden die omstanders maakten.

© Redactie 2014
marokko
tinghir
ennif
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?