Dodental door regenval Marokko opgelopen tot 32

marokko
3
25 nov '14
Overstromingen na dagen van ongewoon zware regenval in Marokko hebben aan ten minste 32 mensen het leven gekost, heeft de Marokkaanse regering maandagavond laten weten.

Alleen al in de omgeving van de stad Guelmim in het zuiden vielen 24 doden, elf van hen in de Oued Talmaadart, een doorgaans droge rivierbedding die door de enorme toevloed van regenwater veranderde in een kolkende stroom. De Marokkaanse televisie toonde beelden van een snelweg die door water uit de Oued Talmaadart werd doorsneden. Mensen waren op gestrande auto's geklommen in afwachting van hulp. 

Op verschillende plaatsen werden voertuigen door het water verzwolgen. Tientallen woningen en bruggen raakten zwaar beschadigd. Leger en politie redden 214 mensen, van wie veertig met helikopters. Onder degenen die gered werden waren twee Franse staatsburgers, aldus het ministerie van binnenlandse zaken. 

Ook Marrakech en de bekende badplaats Agadir hadden met het slechte weer te kampen. Verscheidene wegen in Marrakech raakten onbegaanbaar en bussen vol toeristen kwamen vast te zitten. 

© Novum 2014
marokko
marrakech
oued talmaadart
regen
agadir
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?