Oude bijbel brengt waarheid boven water: 'Jezus nooit gekruisigd'

algemeen
1032
25 nov '14
Een eeuwenoude bijbel heeft de christelijke wereld in rep en roer gebracht. De bijbel is ongeveer 1500 tot 2000 en weerspreekt basiselementen van het hedendaagse christelijke geloof.

Het boek is ongeveer 22 miljoen euro waard en bevat onder meer het Evangelie van Barnabas. Dat verhaal werd eeuwen geleden uit de officiële (lees: door kerkleiders veranderde) bijbel verbannen. Experts en religieuze autoriteiten hebben de oude bijbel inmiddels geaccepteerd als authentiek, melden verschillende media. Hoewel christenen begrijpelijkerwijs met de nodige vragen zitten heeft het Vaticaan nog niet gereageerd. 

Jezus In de bijbel staat dat niet Jezus, maar Judas Iskariot werd gekruisigd. Moslims wisten dankzij de Koran en de komst van profeet Mohammed (vzmh) ruim 1430 jaar geleden al dat dit het geval is. Ook zou Jezus niet de zoon van God zijn, maar een profeet. Ver na de dood van Jezus werd hij door de kerkelijke macht tot zoon van God genoemd. 

In de ontdekte geschriften staat eveneens dat de komst van profeet Mohammed (vzmh) werd aangekondigd door profeet Isa (Jezus). Dat gebeurde eeuwen voor de komst van profeet Mohammed (vzmh).

Islam Moslims hebben zoals gezegd nooit geloofd in de kruisiging van Isa. Ook geloven moslims niet dat Jezus de zoon van God kan zijn. Dat werd ook door Allah in het laatste boek geopenbaard om alle theorieën hierover naar het rijk der fabelen gedegradeerd. In de Koran staat hierover duidelijk beschreven in Surah An-Nisa, vers 157. 

© Redactie 2014
islam
christendom
jezus
moslims
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?