Marokkaanse munt steeds populairder in Nederland

marokko
114
26 nov '14
Marokkaanse ne3ne3 (munt), bekend om de indrukwekkende zoete smaak, wordt steeds meer geconsumeerd in Nederland.

Yesid Bouziki is een Marokkaanse Nederlander en heeft een bedrijf dat gespecialiseerd is in het importeren van ne3ne3 uit Marokko naar Nederland. Het succes is enorm nadat hij een vaste klantenkring wist op te bouwen, meldt MWN. 'In Marokkaanse winkels kan je altijd wel verse munt en andere kruiden kopen, maar voor de Nederlandse ondernemingen was het een nieuw concept', zegt hij tegenover Fresh Plaza. 

Om de muntbladeren uit Marokko te halen stond de importeur wel voor enkele uitdagingen. Hij slaagde er echter in om manieren te bedenken om de munt lange tijd vers te houden. 'Munt wordt soms in water gehouden, maar dat werkt niet echt. Het beste is om het te bewaren bij een temperatuur van vier à vijf graden in een gesloten zak of container', zegt Bouziki. Het wassen, verpakken en leveren doet hij zelf, voegt hij eraan toe. 

De populariteit van de Marokkaanse munt in Nederland is te danken aan de unieke geur en opmerkelijk frisse smaak. Bij Spicata, het bedrijf van Bouziki, houden ze eveneens van het blad. Nu ook grote supermarkten als Albert Heijn en Jumbo Marokkaanse munt verkopen heeft ne3ne3 zich officieel gevestigd in Nederland. Dat is niet toevallig: 'Marokkaanse munt is duurder dan die uit Israël, maar de smaak en kwaliteit is ook beter'. 

'Een pond kost bij ons €7,24 en hiermee kun je ongeveer dertig glazen muntthee maken', aldus Bouziki.

© Redactie 2014
marokko
munt
thee
yesid bouziki
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?