Mohammed (18) genomineerd voor sporttalent van het jaar

sport
2
27 nov '14
De 18-jarige Mohammed Mellouk is een van de meest talentvolle sporters van Rotterdam. Samen met twee anderen maakt hij kans op de titel van Talent van het Jaar uit Rotterdam-Rijnmond.

Op maandag 15 december worden de winnaars van zeven verschillende awards bekend. De genomineerden vallen in de categorieën sportman, sportvrouw, sportploeg, sportcoach, sporttalent, sportvrijwilliger en de gehandicaptensportprijs. Mohammed Mellouk is Nederlands kampioen taekwondo bij zowel de junioren als de senioren en won eveneens de Dutch Masters. Hij neemt het op tegen Feyenoord-speler Terence Kongolo en roeister Marieke Keijser. In gesprek met Marokko.nl zegt Mellouk dolblij te zijn met de erkenning voor zijn harde werken. 

'Deze nominatie doet me veel, omdat het een bekroning is voor al het harde werk van het afgelopen jaar. Het is een grote eer om tussen de topsporters van Rotterdam te staan en vooral om de strijd aan te gaan met Terence Kongolo, ik ben een Feyenoorder in hart en nieren', zegt Mellouk. Momenteel is de Marokkaans-Nederlander in Turkije voor het EK voor clubs. Familie en vrienden van de topsporter zijn eveneens blij: 'Ze reageerden heel enthousiast en deelden het nieuws massaal via sociale media. Vorig jaar voorspelde mijn trainer al dat ik tussen de sporttalenten van Rotterdam zou staan'. 

'Marokkaans' Marokkaanse-Nederlanders domineren regelmatig het nieuws en dat is ook bij Mellouk niet onopgemerkt gebleven. Hoewel hij uitkomt voor het Nederlands team, is hij bewust van het maatschappelijk debat rond Marokkanen. 'Ik kom uit Rotterdam-Zuid en dat zien mensen vaak als 'mindere buurt'. Daarom is het voor mij extra mooi om een voorbeeld te zijn voor de jongens hier in de buurt. Zij kijken naar mij en zien dat er veel mogelijk is, of je nou sport of iets anders doet.'

Help Mohammed aan de award en stem hier

© Redactie 2014
mohammed mellouk
taekwondo
rotterdam
nominatie
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?