Marokko krijgt hoogste wolkenkrabber van Europa en Afrika

marokko
82
2 dec '14
Een Saudisch investeringsbedrijf is van plan 1,5 miljard dollar te investeren in de bouw van de hoogste wolkenkrabber van Europa en Afrika.

Het gebouw gaat 514 meter hoog worden en zou in het centrum van Casablanca gebouwd moeten worden, meldt Hespress. In de immense toren zullen onder meer commerciële complexen, zakencentra, toeristische bedrijven en recreatieve voorzieningen komen. In de wolkenkrabber wil de Tareq Bin Laden Group ook slimme kantoren bouwen, die worden uitgerust met de nieuwste technologieën. 'De slimme toren' zal de eerste in zijn soort zijn in zowel Europa als Afrika, meldt Hespress. 

Werknemers van de investeringsgigant zijn in afwachting van de goedkeuring van de Marokkaanse regering. Bij groen licht kunnen de bouwwerkzaamheden op korte termijn beginnen. Werknemers staan dan voor het hels karwei om 114 verdiepingen te bouwen, waar naast zakelijke aspecten ook ruimte is voor luxe wooncomplexen en het grootste winkel- en uitgaanscentrum van Afrika. De wolkenkrabber biedt eveneens plaats aan een zevensterren hotel en restaurants van internationale allure. 

Het project wordt volledig gefinancierd door de Saudische zakenman Tareq Bin Laden.

© Redactie 2014
marokko
wolkenkrabber
bin laden group
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?