Trending: Australiërs reizen mee met bange moslims

buitenland
18
15 dec '14
In de metro van Sydney zijn vandaag direct vrouwen met hoofddoekjes lastiggevallen. Waarschijnlijk hebben de aanvallen te maken met de gijzeling in Sydney.

Of de aanvallen ermee te maken hebben of niet: in Australië zijn burgers een initiatief begonnen om bange moslims bescherming te bieden. Via de hashtag #IllRideWithYou bieden mensen zich aan om mee te reizen zodat vooral vrouwen niet alleen meer op straat hoeven. The Wall Street Journal maakte melding van de opvallende trend. Hoewel het initiatief hartverwarmend is kan het ook als een zorgwekkende ontwikkeling gezien worden.

Veel critici menen dat het eens afgelopen moet zijn met het collectief aanpraten van schuldgevoelens zodra iemand met een islamitische achtergrond iets doet. Een dergelijk initiatief zou niet nodig zijn geweest als het collectief straffen van moslims geen normaliteit is geworden. 

Verschillende moslimleiders hebben zich inmiddels fel uitgesproken tegen de gijzeling. In een persverklaring roept de mufti van Australië op om kalm te blijven. 'Dit is een tijd waarin alle Australiërs elkaar moeten steunen.'

© Redactie 2014
australië
gijzelingm sydney
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?