Doden door instortende huizen in Marokko (video)

marokko
2
15 dec '14
In Casablanca zijn twee mensen om het leven gekomen nadat drie huizen instortten in de buurt Arsat Ben Slama. Het is alweer de derde instorting in enkele maanden tijd.

Marokkaanse nieuwsbronnen beschrijven het drama als een gevolg van de zware regenval in de regio. 'De opgemaakte balans toont de dood van twee mensen, Fatima R., een geweldige moeder van 75 jaar en Mustafa Z.', meldt Yabiladi. Ook vielen er vijf gewonden, waarvan drie in kritieke toestand verkeren. Zij zijn naar het Moulay Youssef ziekenhuis en het Universitair Ziekenhuis gebracht. 

Gevaar Moussa Sirajeddine is de voorzitter van de vereniging Awlad De Mdina en zegt dat deze huizen - in tegenstelling tot de vorige gevallen - niet op een lijst stonden van kwetsbare huizen die op instorten staan. In deze buurten wonen veel arme gezinnen die het zich niet kunnen veroorloven om hun huizen te onderhouden en te verstevigen. Sirajeddine is van mening dat de controle-eenheid, die door het gemeentebestuur is ingesteld, heeft gefaald. 

Dat terwijl de waarschuwingen voor zwaar weer duidelijk waren. 'Wij eisen de tussenkomst van koning Mohammed VI om de verantwoordelijken voor deze drama's aan te wijzen. Als dit niet lukt moet het ergste nog komen', voorspelde Sirajeddine tegenover de bron.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?