Supertoren voor Marokko? Autoriteiten weten van niets

marokko
16
17 dec '14
Er is iets heel vreemds gaande inzake het immense project om een wolkenkrabber van 114 verdiepingen te bouwen in Casablanca.

Internationale media maakten melding van het voornemen van de Saudische bouwgroep Saudi Bin Laden Group. Steker nog: het bedrijf zou van de politiek al goedkeuring hebben gehad en de campagne om de Nour Tower bij het publiek te presenteren is in volle gang. Zo is er een speciale website gemaakt met een promotiefilmpje en zijn alle betrokkenen gepresenteerd. Zelfs de architect en aannemer spraken al over het ontwerp. 

Het Agentschap voor Verstedelijking en Ontwikkeling in Casablanca zegt echter van niets te weten over de 540 meter hoge toren. 'Informatie over de bouw van een toren genaamd 'Nour' op een oppervlakte van 25 hectare grond zijn ongegrond en blijven slechts geruchten', reageerde het agentschap volgens MAP. Het agentschap voegde eraan toe dat het vooralsnog geen verzoek heeft gehad om de bouw te kunnen realiseren. 

Mogelijk is er iets misgegaan in de communicatie tussen de Saudi Bin Laden Group en de betrokken autoriteiten in Marokko.

© Redactie 2014
marokko
casablanca
saudi bin laden group
nour tower
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?