Man die vrouw in Marokko met scheermes bewerkte cel in

marokko
10
17 dec '14
De schokkende zaak waarin een man zijn echtgenote vorige maand met een scheermesje bewerkte is door de rechter bestraft met een celstraf.

Door de verminking kwam een wet die het voor verkrachters mogelijk maakt om met slachtoffers te trouwen opnieuw onder druk te staan. Toen het meisje nog minderjarig was werd ze door haar latere echtgenoot verkracht. Sommige families willen uit onwetendheid vervolgens de eer redden en laten hun dochter met de verkrachter trouwen. Officieel moet het slachtoffer zelf beslissen maar vaak genoeg is er dwang in het spel. 

Op 12 november liep het huwelijk compleet uit de hand toen de jongedame haar echtgenoot liet weten te willen scheiden. Toen ze bij haar ouders was wilde hij dat ze terug naar huis kwam. De vrouw weigerde echter waarna ze werd aangevallen met een scheermes. Hiermee wilde de dader haar zodanig verminken dat 'niemand meer met haar zou willen trouwen'. 

Celstraf Afgelopen maandag kwam de rechtbank in Marrakech tot een uitspraak. De rechter besloot dat de man drie jaar achter slot en grendel moet verblijven. Mensenrechtenorganisaties waren aanwezig bij het proces en de uitspraak van het vonnis. Volgens deze organisaties is de straf veel te laag.

Enkele dagen na het incident reageerde het slachtoffer op opmerkelijke wijze. Volgens gaar zou het huwelijk voortkomen uit liefde en werd ze niet gedwongen te trouwen met een verkrachter. Ze was zelfs van mening dat haar echtgenoot vrijspraak verdiende omdat hij onder invloed van drugs was toen hij haar aanviel. 

© Redactie 2014
marokko
marrakech
huwelijk
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?