Marokko investeert 4,6 miljard in gaswinning

marokko
19
18 dec '14
Minister van Energie, Abdelkader Amara, heeft zich uitgesproken over grootse plannen van Marokko.

Het land is van plan om 4,6 miljard dollar te investeren om de zoektocht naar aardgas te intensiveren. De minister zei dat het project is gericht om 2.700 megawatt elektriciteit op te wekken uit vloeibaar gas (LNG). De mega-investeringen moeten de mix van energiewinning in het koninkrijk verbeteren. De miljarden zullen onder meer aan de infrastructuur besteed worden, waaronder de bouw van een LNG-terminal in Jorf Lasfar in de buurt van El Jadida. 

Deze terminal moet binnen vijf jaar klaar zijn. Amara zei dat de Marokkaanse regering er veel aan wil doen om zoveel mogelijk energiebronnen te hebben, vooral na het snijden in de energiesubsidies. Het project zal worden gefinancierd door zowel de overheid als particuliere investeerders. In juni 2015 komt een nieuwe 'gas-wet' in Marokko. 

Grootste Marokko geldt in de MENA-regio als grootste importeur van energie en om minder afhankelijk van deze import te zijn heeft Marokko verschillende projecten in het leven geroepen om zelf voor energie te zorgen. Hernieuwbare energie is daarbij de sleutel. In 2025 wil Marokko met alle investeringen 42% van de energiebehoefte zelf genereren.

© Redactie 2014
marokko
abdelkader amara
gas
aardgas
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?