Acht kinderen dood aangetroffen in huis Australië

buitenland
35
19 dec '14
Acht kinderen zijn door politie dood aangetroffen in een woning in de Australische stad Cairns.

Een vrouw raakte zwaargewond; zij had steekwonden in haar borst. Dat heeft de Australische politie vrijdag gezegd. De politie kreeg vrijdag een melding van een zwaargewonde vrouw en agenten gingen daarop naar het huis in Cairns. Daar troffen ze naast de vrouw de acht dode kinderen aan. De kinderen waren in de leeftijd tussen de achttien maanden en 15 jaar. De vrouw had steekwonden in haar borst en is naar een ziekenhuis overgebracht. 

Hoe de kinderen precies zijn omgebracht kon de politie niet zeggen. "Zoals het er nu voor staat hoeft de bevolking zich geen zorgen te maken, behalve natuurlijk dat het hier gaat om een tragische, tragische gebeurtenis", aldus Bruno Asnicar van de politie van Queensland. "De situatie is onder controle. Niemand hoeft zich zorgen te maken." Volgens Lisa Thaiday, naar eigen zeggen een nicht van de gewonde vrouw, waren alle kinderen broertjes en zusjes van elkaar. 

Een van de andere kinderen van de gewonde vrouw kwam vrijdag thuis en vond zijn broertjes en zusjes. "Ik ga nu naar hem toe om te kijken of hij troost nodig heeft", aldus Thaiday. "We zijn een grote familie (...). Ik kan het gewoon niet geloven." De Australische premier Tony Abbott zei in een verklaring dat het nieuws 'je hart breekt'. "Alle ouders krijgen een knoop in hun maag als zoiets gebeurt. Dit is een ongehoorde misdaad. Het zijn zware dagen voor ons land." 

Abbott verwees naar het gijzelingsdrama in Sydney dat eerder deze week Australië opschrikte. Bij de gijzeling kwamen twee mensen om het leven. 

© Novum 2014
australië
cairns
kindermoord
familiedrama
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?