Koning Marokko boos over ongelofelijk slecht veld stadion Rabat

marokko
51
19 dec '14
De beschamende vertoning tijdens het WK voor Clubs in Marokko is koning Mohammed VI niet voorbij gegaan.

Hoewel Marokko al geruime tijd weet dat het een serieus toernooi moet organiseren kon er geen normaal veld gelegd worden in het Moulay Abdellah stadion in Rabat. De regen bleef liggen en medewerkers zetten zichzelf voor schut door te proberen al het water met grote sponzen weg te krijgen. Uiteindelijk is het toernooi verplaatst naar Marrakech, waar onder meer Real Madrid op een prachtig veld speelde. 

Toezicht Koning Mohammed heeft zijn medewerker Hosni Benslimane opgedragen toezicht te houden op het onderzoek dat is ingesteld na alle misstanden in Rabat. Benslimane is de commandant van de Koninklijke Gendarmerie en daarmee laat Mohammed VI zien de zaak uiterst serieus te nemen. Minister van Sport, Mohammed Ouzzine, opende het onderzoek om erachter te komen wie verantwoordelijk is voor het gebeuren, dat in Marokko tot serieus schandaal is omgedoopt. 

De commissie leidt momenteel het onderzoek dat is samengesteld uit vertegenwoordigers van de sportafdelingen en de ministeries van Binnenlandse Zaken en Financiën. Ze zijn in overleg getreden om alle administratieve en financiële documenten met betrekking tot de renovatie in het Moulay Abdellah stadion in Rabat in te zien. De kosten bedroegen zo'n 220 miljoen dirham. 

Al Massae publiceerde een mogelijke oorzaak voor het slechte veld. Het zand dat werd gebruikt als ondergrond voor de grasmat zou namelijk uit een van de stranden in Rabat gehaald zijn.

© Redactie 2014
marokko
rabat
mohammed vi
moulay abdellah
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?