Twee agenten doodgeschoten in New York

buitenland
63
21 dec '14
Twee agenten zijn zaterdag op klaarlichte dag in New York doodgeschoten door een 28-jarige man.

Die rende vervolgens achtervolgd door agenten naar een metrostation om daar de hand aan zichzelf te slaan, hebben de Amerikaanse autoriteiten bekendgemaakt. De twee agenten zaten in een patrouillewagen toen ze onder vuur werden genomen. Ze werden allebei geraakt in hun hoofd. De schietpartij zou een vergelding zijn voor de dood van Eric Garner. Garner, een donkere man, overleed in juli in New York toen hij door een agent werd gewurgd, omdat hij belastingvrije sigaretten verkocht. 

De schutter verwees op Instagram ook naar Mike Brown, de ongewapende zwarte 18-jarige man die op 9 augustus in Ferguson, een voorstad van St. Louis in Missouri, werd doodgeschoten door een agent. De schutter zelf was ook een zwarte man, de door hem doodgeschoten agenten waren van Aziatische en Latijns-Amerikaanse afkomst. De Amerikaanse president Barack Obama, die op vakantie is in Hawaii, heeft in een verklaring de moorden onvoorwaardelijk veroordeeld. 

"De agenten die onze gemeenschappen dienen en beschermen riskeren elke dag hun eigen veiligheid voor die van ons en daar verdienen ze ons respect en onze dankbaarheid elke dag mee", aldus Obama. De 28-jarige dader was zaterdag voor zijn aanval op de agenten naar de woning gegaan van een ex-vriendin in Baltimore, de grootste stad in de Amerikaanse staat Maryland, en hij schoot haar neer. 

De vrouw raakte hierbij gewond. De politie zag daarop dat de man op het Instagramaccount van de vrouw dreigde agenten in New York te doden. Daarop werden de collega's in New York gewaarschuwd, maar die waarschuwing kwam net te laat binnen. 

© Novum 2014
vs
politie
new york
eric garner
Log in met je MNL-ID
| wachtwoord vergeten?